Nieuwe wet 10-jarige aansprakelijkheid in de bouwsector

 

 

 

 

 

 

Vanaf 1 juli 2018 zijn architecten, aannemers en andere dienstverleners in de bouw verplicht om hun aansprakelijkheid te verzekeren voor een periode van 10 jaar. Die verplichting geldt voor alle bouwaanvragen die vanaf die datum worden ingediend en heeft een grote impact op de bouwsector.

Bedoeling van deze wet is de bouwheer beter te beschermen bij ernstige schade te wijten aan constructiefouten. Daarnaast, gezien architecten al veel langer verplicht zijn zich te verzekeren voor hun aansprakelijkheid, wil men de discriminatie tussen architecten en andere dienstverleners in de bouwsector op deze manier wegwerken.

 

Om aan deze vraag te voldoen zal KBC een oplossing aanbieden die rekening houdt met die nieuwe wetgeving én die vlot van toepassing is op alle beroepen en partijen die actief zijn in de bouw. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan.

We starten met gratis infosessies waarin we u graag uitleggen wat de verplichte verzekering en de nieuwe wetgeving voor u betekenen, en wat KBC voor u kan doen. Op de volgende vragen geven we zeker een antwoord:

• Wat houdt de nieuwe wet precies in?
• Wat betekent de wet voor u en uw collega’s in de bouw?
• Weet u hoe u aan de verplichtingen van de wet kunt voldoen?

 

Meer weten over deze wet en of deze voor u van toepassing is? Neem gerust met ons kantoor contact op.

Geplaatst op 15 februari 2018

Ga terug naar het overzicht

Deel dit bericht

 
KBC Logo