Pensioen

PensioenWat kunt u als zelfstandige doen om uw wettelijk pensioen aan te vullen met een extra appeltje voor de dorst? U beschikt over een ruime waaier aan mogelijkheden:

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

U spaart niet alleen voor een aanvullend pensioen, maar betaalt tegelijkertijd minder belastingen en minder sociale lasten. Oefent u een (para)medisch beroep uit, dan kunt u een Riziv-contract afsluiten. Dat is een ‘sociaal’ VAPZ voor bepaalde medische beroepen.

Bekijk meer

Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Bouw op een fiscaal gunstige manier een aanvullend pensioenkapitaal op voor jou als bedrijfsleider. De premies worden betaald door de vennootschap, de opgebouwde reserves worden aan jou privé uitgekeerd. Je kan bovendien, naast een aanvullend pensioen, tevens een overlijdensrisico indekken en een vervangingsinkomen voorzien in geval van ziekte en ongeval. Ook hiervoor worden alle premies betaald door de vennootschap.

Bekijk meer

Pensioensparen

U kunt tot € 980 fiscaal voordelig storten voor dit jaar.

Bekijk meer

Langetermijnsparen

U kunt tot € 2.350 fiscaal voordelig storten voor dit jaar.

Bekijk meer

Wij bekijken samen met u de mogelijkheden en zorgen ervoor dat u fiscaal optimaal scoort. U kunt aanvullende dekkingen onderschrijven in uw polis, zoals een aanvullende overlijdensdekking.Bel of mail ons en wij brengen alles voor u in orde!

Hebt u nog vragen?

Neem contact op met ons, we brengen alles voor u in orde.


Contacteer ons

Ons aanbod verzekeringen voor Zelfstandigen en KMO's

KBC Logo